Header

Blush vs Bronzer

person Udgivet af: Soul Beauty list I: Skønhed og makeup access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 1453

Forskel på blush og bronzer

facepaint2Ingredienser i blush og bronzer

 


Mineral blush og bronzers skaber glød, kontur og dybde til dit ansigt. Alle Soul Beauty's løse blush og bronzer er lavet på følgende ingredienser: kaolin ler, magnesium stearate, titanium dioxide, Mica, kosmetisk stødt ris, jernoxider og kosmetiske farver.

Fast pudder, bronzer og blush indeholder desuden jojobaolie, kokosolie og carnauba voks.
 
Du finder ikke følgende ingredienser:
Talkum. Kan virke irriterende på huden.
Mineral olie. Kommer fra petroleum. Lukker huden inde og forhindrer den i at ånde og optage fugt. Kan resultere i for tidlig ældning af huden og andre hudproblemer.
Bismuth: Er i sig selv ikke giftigt, men studier viser at Bismuth tåles dårligt og mange og der opstår hudirritationer som kløe, udslæt og inflammation.
Konserveringsmiddler som DMDM hydantoin, diazolidinyl urea, imidazolidinyl urea, methenamine, quarternium-15 og sodium hydroxymethylhylglycinate. Alle disse indeholder formaldahyd som frigives langsomt igennem huden. Et andet konserveringsmiddel er Thimerosol som indeholder kviksølv. For store mængder af kviksølv kan give allergiske reaktioner og forstyrrebåde nervesystemet og forplantningsevnen.
Dimethicone også kaldet polydimethylsiloxaner et silikonepræparat. Søger du på ordet "dimethicone" står der flere steder at det kommer fra sand (silica) og er en kombination af mineraler, som i høj grad består af kvarts. Det er en lidt forenklet forklaring. Dimethicone er en syntestisk polymer, ligesom petroleum. Der er en del forvirring når snakken falder på silikoner. Engelske ord som silicon, silicone og silica har gjort forvirringen større, tror jeg. Det engelske ord Silicon (på dansk silicium/grundstof nummer 14) forveksles meget ofte med ordet silikone. Silicon/Silicium er et grundstof og silikone er en kemisk forbindelse. Derfor er det desværre lidt forenklet at sige at dimethicone kommer fra sand alene. Dimethicone findes ikke i naturen. Dimethicone er heller ikke et hvidt pulver, men derimod en klar gennemsigtig væske. Dimethicone forekommer altså ikke i naturen. Silikoner indeholder dog silicon/silicium atomer som også forefindes naturligt i silica, som igen forefindes naturligt i sand og  grus. Der er altså stor forskel på silicon/silicium (grundstof), silikone (syntetisk komponent) og silica der er et kemisk stof, som produceres af silicium og oxygen (siliciumdioxid).
Det bruges i næsten alle former for primers, pressede pudder, blush, bronzer og øjenskygger. Det slører rynker og fine linjer, og giver et silkeblødt resultat. Det er godkendt af FDA som brug i kosmetik, dog er følgende bivirkninger tilføjet: tørhed, milde irritationer og allergiske reaktioner. Vores holdning er at det med tiden gør mere skade end gavn. Som med andre silikoner kan huden (og håret) blive afhængige af produkter der indeholder silikone. Til start synes man det gør underværker men i sidste ende bliver resultatet at huden ikke kan ånde, og jo mere du bruger desto mere vil det udtørre huden og det silikonen i første omgang skulle hjælpe med (give blødhed, camouflere rynker, linjer mm), ender med at have den modsatte virkning.  
Vi har fundet andre alternativer som jojobaolie, triglyceride, kokosolie og carnauba voks, når det gælder om at finde et middel der både `binder de forskellige ingredienser sammen, og som også kan give produktet et blødt finish.

Forskel på bronzer og blush

 
Slankere ansigt, høje kindben, en flot sommerglød, et frisk og naturligt udseende...det er bare nogle af de ting en blush og bronzer kan tilføre til dit ansigt. Bronzer bliver også kaldt for solpudder. En bronzer kan tilføje en dybere hudtone/sommerglød, men den bruges i lige så grad til at forme dit ansigt. En bronzer kan give illusionen af en varm, gylden hud med den smukkeste glød. For ekstra glød: Det er ikke meningen at du skal bruge en bronzer over hele ansigtet, du skal kun bruge den til at highlighte visse områder af din hud, så det ser ud som om at du lige har været ude i solen. Læg bronzeren der, hvor solens stråler normalt ville ramme dit ansigt (kindben, over tindingen, på næseryggen og hagespidsen. For at forme ansigtet: hvis du vil forme dit ansigt, så din kindben træder tydeligere frem, dit ansigt synes smallere, næsen synes smallere osv så kan du påføre en smule bronzer i hulningen af dine kindben, øverst i panden ved hårlinjen, langs siden af ansigtet, langs siderne på næseryggen og så det anes som skygger. Bronzeren lægges typisk på i et såkaldt 3 tal, fra tindingerne, ned langs siden af ansigtet hvor du går lidt ind på kinderne og derefter ned til kæbelinjen. Se nedenstående og følg den brune streg. Lidt fortegnet, jeg beklager :-)

Brug hellere lidt ad gangen for et naturligt udtryk. Husk aldrig at bruge en bronzer der er mere end 2 nuancer mørkere end din egen hudtone. Tricket er at blive ved med at "køre" bronzeren ud, så den kun anes som en skygge. En god børste er typisk stor og har længere og blødere hår. En blush derimod kan få dig til at se mere frisk og yngre ud. De kommer typisk i rødlige/orange nuancer og lægges på dine kinder. Du kan finde mere info på nettet, hvor man kan se helt nøjagtigt hvor en blush kan lægges, alt efter ens ansigtsform. Bronzer og blush lægges typisk på til allersidst, dvs efter primer, derefter foundation og finish powder og så tilsidst bronzer og blush. Vil man gå hele vejen kan man også bruge en highlighter, der kan være alt fra hvid eller indeholde mange lysreflekterende pigmenter. Den giver et flot skær. Husk ordsproget: Less is more. Huden skal være tør inden du bruger bronzer og blush, da de ellers vil "kage". De fåes begge som matte, semi-matte og med glimmer. 

For at give ansigtet kontur..se nedenstående. De mørke streger er bronzer, de hvide streger er en meget lys bronzer eller highlighter og den rosa cirkel indikerer blush. 

facepaint

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december